Sport en inspanning

Inspannings- en sport gerelateerde problemen bij kinderen
 
Bewegen is één van de belangrijkste dingen voor een opgroeiend kind. Het stimuleert de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en verkleint de kans op overgewicht.
 
Bij bewegen en sporten kunnen ook blessures ontstaan.  Inspannings- en sport gerelateerde problemen bij kinderen komen naar mate een kind ouder
wordt vaker voor. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Een kind kan hier behoorlijk door belemmerd worden op zowel fysiek als (psycho)sociaal vlak. Een kinderfysiotherapeut kan het probleem onderzoeken, mogelijk behandelen en meedenken over oplossingen of aanpassingen. Zo kan uw kind weer zonder zorgen en met veel plezier meedoen tijdens zijn/haar sport of lichamelijke activiteiten.
 
Vaak voorkomende problemen:
– Sport trauma’s zoals verzwikte enkel
– Verminderd uithoudingsvermogen
– Verminderde spierkracht
– Overgewicht/obesitas
– Problemen met de ademhaling
 
De behandeling voor inspannings- en sport gerelateerde problemen bij kinderen gaat heel spelenderwijs en is meestal gericht op oefeningen, daardoor wordt dit vaak als iets leuks ervaren! Ook zal het een positief effect hebben op het zelfvertrouwen. Hiermee proberen we te zorgen dat het kind beter functioneert binnen zijn/haar fysieke- en sociale omgeving.