Zuigelingen met voorkeurshouding

Wat kan ik doen als mijn baby de hele dag/nacht naar links/rechts/midden ligt met zijn hoofd?!

Als u of het consultatie bureau heeft opgemerkt dat uw baby het grootste gedeelte van de dag naar één kant toe kijkt/gedraaid is,  dan kan dit een voorkeurshouding zijn.  Om de gevolgen daarvan te beperken is het verstandig om een kinderfysiotherapeut mee te laten kijken en adviseren.

Doordat uw baby de voorkeur heeft om op één kant van het hoofd te liggen ontstaat er soms een afplatting van het hoofd. Bent u bang voor afwijkende hersenontwikkeling? Of dat uw kind later mogelijk gepest wordt?

De kinderfysiotherapeut kan uw zorgen wegnemen. In de meeste gevallen is de afplatting op het hoofd ontstaan door een voorkeurshouding. In dat geval is de afplatting niet schadelijk voor de hersenontwikkeling. Als u er vroeg bij bent kan er (in de meeste gevallen) met oefeningen veel worden verbeterd en/of voorkomen worden.

De kinderfysiotherapeut zal na onderzoek passende oefeningen en adviezen geven. Over spelen, hanteren, positioneren en verzorgen van uw kindje. 

U kunt het aanmeldformulier invullen en wij nemen snel contact op voor een afspraak. Vaak komen we bij u thuis langs om uw kindje zo min mogelijk te belasten. Vraag hiervoor wel even een verwijzing bij de huisarts met de vermelding ‘behandeling aan huis’.

Heeft u vragen of wilt u eerst overleggen? Bel dan een van onze therapeuten!